Skip to content

Quantum Metal

Sedikit latar belakang… Quantum Metal Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2012. QM membekalkan emas premium 99.99%, pembangunan teknologi dan sistem perbankan perdagangan logam berharga kepada bank, institusi kewangan, kerajaan dan pedagang emas. QM merupakan pengedar eksklusif emas Perth Mint Australia dan Panda Gold coins dari ICBC Malaysia.

Pada tahun 2019, QM membuka keahlian kepada orang ramai untuk membuka Akaun Simpanan Emas (GSA) digital patuh shariah yang bersandarkan emas fizikal 99.99%. Emas pemegang akaun disimpan di peti simpanan pihak ketiga iaitu The Brinks, Singapore dan diinsurankan 100% oleh Lloyd’s London, syarikat insuran terkemuka.

Terdapat banyak lagi institusi di luar sana yang menawarkan akaun simpanan emas digital. Kelebihan Quantum Metal ialah ia juga menawarkan solusi pemulihan ekonomi untuk pemegang akaun simpanan emasnya iaitu:

  • Gold Convert Account (GCA) – menyelamatkan belanja hangus.
  • Gold Asset Enhanced (GAE) 10x atau 5x – menggandakan asset emas anda. 

𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗦𝗮𝘃𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗔𝗰𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁 (𝗚𝗦𝗔), beli emas ikut kemampuan, boleh mula beli Emas Rm10. GSA merupakan Simpanan Emas digital. Pembelian emas secara online 24/7. Tiap2 kali kita ada budget lebih, kita boleh top up. Macam account bank juga. Dengan bank, duit bertambah, tetapi dengan QM lama-lama gram kita akan bertambah. Nilai RM ditukar kepada nilai Emas 999 yang sebenar. Tiada upah simpanan dikenakan.

𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗖𝗼𝗻𝘃𝗲𝗿𝘁 𝗔𝗰𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁 (𝗚𝗖𝗔) ini paling digemari ramai. Sebelum melakukan apa-apa planning mengunakan duit untuk kegunaan, convert ke Grammage Emas terlebih dahulu dimana 85% dapat tunai ke dalam account bank hari berikutnya, dan gram emas tetap ada. Yang bagusnya gram emas itu akan memberikan hasil semula kepada kita dalam masa 3-5 tahun akan datang. Maka boleh tunaikan ketika itu.

𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗔𝘀𝘀𝗲𝘁 𝗘𝗻𝗰𝗵𝗮𝗻𝗰𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 (𝗚𝗔𝗘). Dengan GAE ini, kita boleh dapat 5 hingga 10 kali ganda lebih pulangan dari jual/beli emas biasa, sebab QM menggunakan sistem pembiayaan Tawaruq yg patuh syariah (tiada riba). Kita cuma perlu tunggu sehingga kita dapat untung sebelum jual. Bila nak untung? Itu bergantung kepada harga pasaran emas dunia.

Beli 1 unit GAE5x, QM Gandakan 4 unit= Jadi 5 unit.
Beli 1 unit GAE10x, QM Gandakan 9 unit= Jadi 10 unit.

Bezanya ialah cara biasa (tanpa pembiayaan) kita untung 1:1, tapi dengan QM (ada pembiayaan) kita untung 5-10x lebih banyak dan cepat dari cara simpanan bias

DISCLAIMER
Ini adalah laman web pemasaran semata-mata dan BUKAN laman web rasmi Quantum Metal. Maklumat rasmi dan terkini boleh diperolehi dari laman web rasmi Quantum Metal . Kami adalah kumpulan pemasar dan Konsultan di Quantum Metal Sdn. Bhd.. Kami bukan Penasihat Kewangan atau Pelaburan bertauliah. Mendapatkan nasihat dari mereka yang pakar amat dialu-alukan. More….